maanantai 6. kesäkuuta 2011

Purkua, kurkkuja ja aurinkoa!

Nyt ollaan kolme päivää vietetty purkaen ja vielä sitä hommaa riittää. Huomenna kuitenkin tehdään jo jotain toiseenkin suuntaan, kun keittiöstä poistettavan väliseinän kohdalle asennetaan tukipalkki. Tänään tuosta väliseinästä revittiin jo levyt pois, joten nyt jo voi vähän hahmottaa, että millainen tila keittiöstä on tulossa. Vaikuttaa erittäin hyvältä! :)

Perjantaipäivän aikana kolme miestä oli saanut tyhjennettyä keittiön ja revittyä ulkolaudoituksen kahdelta seinältä. Aikaisemmin valkoinen talo ei enää juuri metsänreunasta kauempaa katsoen erottunut, kun iltapäivällä ajelin kotiin. Harmaat tuulensuojalevyt antavat nyt ihan pikkaisen esimakua siitä, että millainen talo olisikaan tumman harmaana, joka on yksi miettimistämme tulevista värivaihtoehdoista. Koko ajan mieleni on kuitenkin vähitellen valunut vaaleamman ja vaaleamman suuntaan, mutta yksi asia on pysynyt meillä molemmilla koko ajan samana. Jos valitaan harmaa, niin sen pitää sitten ehdottomasti olla ennemmin ruskeaan päin harmaa kuin yhtään siniseen vivahtavakaan.

Keittiön lattiaremontti muutti viikonlopun aikana vähän myöskin muotoaan ja nyt suunnitelmana on raakavalun päälle laittaa finnfoamia ja valaa sen päälle 5-6 senttinen kerros, johon sitten sijoitettaisiin lämmityskaapelit. Ja pintaan sitten vain laatat. Kaapistojen kohdalle osuva ikkuna on nimittäin ollut rajoittava tekijä tuon lattian kunnostuksen suhteen, koska lattiaan ei saa tulla liikaa paksuutta, jotta kaapistot vielä saadaan mahtumaan ikkunan alle. Nykyisellä menetelmällä sitten ainakin päästään alle lattian maksimipaksuuden, mutta samalla kuitenkin saadaan hyvä ja lämmin rakenne. Keittiöstä on nyt sitten viikonlopun aikana lähtenyt kaappien lisäksi lattia kokonaisuudessaan raakavaluuun asti sekä myöskin seinistä levyt ja vanhat eristeet. Kameralla on tullut kyllä ikuistettua työn etenemistä ja pitää muutama kuva lisäillä jossain kohtaa tännekin.

Eilen ja tänään olen itsekin päässyt auttamaan purkamisessa, kun tytöt ovat tosi kivasti leikkineet rauhassa keskenään tai olleet äidin pikkuapulaisina purkuhommissa. Olen saanut pyykkäyksen, kasvimaan kitkemisen ja ruokahuollon ohessa mm. revittyä pois kaikki jalka- ja kattolistat nyt rempattavista tiloista ja purettua yhden kaapin. Hyvä minä! Lisäksi ollaan tyttöjen kanssa kerätty koristekiviä talon seinustalta kaivinkoneen edestä pois ja aseteltu ne uudelleen leikkimökin seinustalle. On muuten yllättävän aikaavievää puuhaa...

Saimme perjantaina lainaamiemme rakennustelineiden mukana myös kuutisenkymmentä kurkuntainta tyttären kummeilta ja niistä noin puolet kaivoimme tänään maahan. Kurkkujen myötä kasvimaa on nyt ihan täynnä ja nyt sitten pitäisi vain onnistua saamaan viljelykset tuottamaan satoa. Ainakin monta innokasta puutarhuria meiltä tällä hetkellä löytyy. Tosi nautinnollista vähitellen kunnostella myöskin pihaa, kun siinä näkee niin selvästi heti työnsä jäljen ja vieläpä samalla saanut nyt nauttia ihanasta auringosta ja lämmöstä! Tätä lisää kiitos!

Ei kommentteja: