tiistai 9. elokuuta 2011

Valkoinen makuuhuone

Lastenhuoneisiin haluan väriä, mutta meidän vanhempien makuuhuoneesta haluan hyvin valkoisen. Kolmella seinällä levyt vain maalataan valkoisiksi, mutta seinä sängyn päädyssä tulee valkoiseksi maalatusta hiotusta 5 tuumaisesta laudasta. Eka maalikerros on paikoillaan, enkä malttaisi odottaa näkeväni nuo laudat jo seinällä.

Vanha sänkymme lähti keväällä huuto.netin kautta uuteen kotiin, joten pian muuton jälkeen pitäisi viimeistään löytää uusi 180cm leveä sänky. Totutusta leveydestä en kyllä lähde antamaan senttiäkään pois, vaikka tuo leveys kylläkin kaventaa aika lailla tarjolla olevaa sänkyvalikoimaa. Toinen ehdoton kriteeri meillä on se, että kahden pitkän ihmisen sängyssä ei saa olla korkeaa jalkopäätyä. Olin paljon kierrellyt katsomassa sänkyjä, mutta ainoa 180 senttinen, joka oli ollut mieleeni, löytyi Ikean valikoimista. Se oli tämä Brimnes  lisättynä hyllypäädyllä.

Viikko sitten kävimme sitten koko perheen voimin tuota sänkyä livenä katsomaan ja samantien selvisi, että emme me sitä haluakaan. Valkoinen väri oli tosi kellertävä, joten olisi ollut hassun näköinen muuten puhtaamman valkoisessa huoneessa. Jotenkin sänky ei kyllä muutenkaan näyttänyt niin kivalta luonnossa, kuin mitä olin sitä netissä katsellut.

Sänkyosastoa sitten lisää kierrellessämme löysimme kuitenkin sängyn, joka miellytti heti molempia ja jota en ollut netissä lainkaan huomannut. Nyt kun jälkeenpäin koitin sänkyä netistä etsiä, niin en ole varma, että onko se siellä edes. Mallin nimeä en muistanut, joten kuvien perusteella piti etsiä ja mielestäni netissä ei ole yhtään sen näköistä sänkyä. Tai sitten se on tämä Nyvoll.


No kyseessä on nyt kuitenkin valkoisen sijasta harmaa sänky, joten se siitä ihan valkoisesta makuuhuoneesta. :) Muuten sänky varmasti kyllä sopii tuon lautaseinän eteen ja tuo kyseinen harmaa värikin on varmasti ihan passeli huoneeseen. Vanha sänkymmekin oli Ikeasta ja sen jälkeen olimme vahvasti sitä mieltä, että toista sänkyä meille ei sieltä enää tule, mutta mutta... Sänkypäätös on nyt tehty ja suunnitelmat myöskin estämään vanhassa sängyssä harmittaneet jutut, joista osaa on kyllä jo Ikeankin toimesta uudemmissa sängyissä näköjään korjattu.

Makuuhuoneemme muu kalustus on vielä ihan avoinna. Yöpöydät lähtivät myöskin vanhan sängyn matkaan, joten sellaiset pitää löytää myöskin uudet ja varmasti myöskin jonkinlainen lipasto. Yksi ajatus minulla on noiksi yöpöydiksi, mutta se jää nähtäväksi onko toteuttamiskelpoinen idea. Vanha hyvin palvellut makuuhuoneen lipasto saa tässä kohtaa ihan vain värinsä takia löytää kodin jatkossa jostain toisesta huoneesta. Koska vaatehuone valmistuu vasta vuoden kuluttua, niin siihen asti pitää vaatteiden säilytys ratkaista jollain tavoin ja kovin paljon ei rahaa väliaikaisratkaisuun kyllä viitsisi laittaa.Vähän myös haaveilen divaanista makkarin nurkkaan, jonka voisi sitten tarvittaessa vaikka helposti siirtää olohuoneen puolelle lisäistumapaikoiksi, mutta voi olla että divaani tekisi huoneesta jo liian ahtaan. Kattellaan.

Ei kommentteja: