tiistai 16. elokuuta 2011

Vihdoinkin ollaan päästy maalaamaan!

Että tätä oli odotettu! Tuntui, että seinien levytyksessä, tasoituksessa, hiomisessa sun muissa monissa asioissa, jotka on pitänyt saada tehtyä ennen maalaamaan pääsyä, kului ikuisuus. Mutta viikko sitten oli vihdoin se päivä, kun katot ja seinät saivat ekan kerroksen väriä ruiskusta. Seuraavana päivänä katot sitten vielä toisenkin kerroksen ja sen jälkeen on maalattu seiniä telalla.

Tässä kohtaa maalattaviin seiniin tulee joka puolelle täyshimmeää puhtaan valkoista Tikkurilan Harmonya  lukuunottamatta sitten tyttöjen huoneen liitutaulua, joka valmistui perjantaina ja keittiön kahta seinää, jotka ovat vielä työn alla. Mies vielä loppuun asti kyseli, että eikö tyttöjen leikkihuoneeseen tosiaan tulee mitään  muuta väriä seiniin ja sitä minäkin sitten vielä mietin. Päädyttiin kuitenkin, että sekin maalataan nyt kokonaan valkoiseksi ja lisätään sitten väriä myöhemmin, jos alkaa tuntua, ettei muulla tavoin saada huoneeseen riittävästi väriä. Viikonloppuna oltiin ystävien luona kyläilemässä ja he olivat maalanneet lastenhuoneessa yhden seinän tosi kivalla vaaleankeltaisella värillä jättäen reunoihin valkoiset kaistaleet. Itse olin ajatellut kirkkaampaa keltaista, mutta seinälle sellainen voisi olla turhan voimakas, joten tuollainen vaaleampi keltainen seinässä yhdistettynä sitten kirkkaampaan keltaiseen muussa sisustuksessa voisi olla parempikin.

Viimeiseen asti pähkäilin myöskin liitu- ja magneettitaulumaalien välillä. Mieluiten olisin ottannut tosiaan molemmat, mutta kun kuulemma eivät sovellu päällekkäin maalattaviksi, koska liitutaulumaali heikentää voimakkaasti magneettitaulun magneettisuutta. Päädyin liitutaulumaaliin, mutta heti kun taulu oli valmis, niin tulin katumapäälle. :( En enää muista millaisin ajatuspoluin päädyin liitutaulumaalin valitsemaan, mutta nyt magneettitaulu olisikin tuntunut paljon turvallisemmalta valinnalta. Pelkään, että liitutauluun on pian piirretty jollain muillakin kynillä kuin liiduilla ja että piirrokset eivät pysy liitutaulussa, vaan pian niitä löytyy ympäri taloa puhtaan valkoisilta seiniltä... Kopkopkop, mutta tähän asti ainoastaan toinen tytöistä on kerran vetänyt muutaman kraapun seinään, jotka nekin onneksi saatiin hyvin pyyhittyä pois eli pitää toivoa, ettei tämä uusi mahdollisuus piirtää luvallisesti johonkin seinään sekoita lasten päitä ja taideteoksia ala pian löytyä sieltä sun täältä!



Viime torstaina saatiin kiinnitettyä nämä vanhempien makuuhuoneen kertaalleen maalatut seinälaudat. Yhtä vaille. :) Maalarimestari (= minä)oli koittanut mennä siitä missä aita on matalin ja mielestään laskenut, että lautoja olisi tarvittu yksi vähemmän kuin mikä nyt oli todellisuus. Olin ajatellut, että listojen takana ei tarvitsisi  olla koko  korkeudelta lautaa, kun tuosta maalaamattomaksi jättämästäni laudastakin tarvitaan nyt vain osa. Torstaina sitten kaivoin uudestaan pensselin ja maalipurkin esiin ja annoin väriä tuolle viimeisellekin laudalle, jotta seinä saatiin kuntoon. Viikonloppuna sain sitten maalattua laudat toiseen kertaan ja maalari sai muut huoneen seinät eilen valmiiksi, joten tänään päästään asentamaan sinne jo lattiaa. Kertaalleen maalatut laudat oli pinottu varovasti kahteen kerrokseen säilytykseen, mutta ei silti tarpeeksi varovaisesti ja nyt alemmissa oli runsaasti mustia jälkiä, jotka eivät lähteneet millään pois eikä maalikaan peittänyt niitä kokonaan. Onneksi ovat kuitenkin sellaisia, etteivät hyppää seinältä silmille ja erottuvat vain jos seinää tarkemmin alkaa tutkimaan. Kolmatta maalikerrosta ei kuitenkaan enää haluta noiden tahrojen takia laittaa, koska silloin puun oma kuvio peittyisi jo kokonaan. Nyt se vielä vähän erottuu.

Ei kommentteja: